Geëmailleerd of volkeramisch tegels?

Zutendaal 2
23 februari 2017
Terrastrend 2017
10 juni 2017

Het gaatje in je tegelkennis wordt snel gedicht bij De Tichelaar. 40 jaar know-how en kennis zaken, dat kan tellen! Een vloertegel is niet iets dat je wekelijks vervangt. Een doordachte keuze is aldus noodzakelijk.

Volkeramische tegels

Volkeramische tegels worden door en door gekleurd. Hakje uit je tegel? De laag daaronder zal niet anders kleuren en het euvel zal minder snel zichtbaar zijn met het blote oog. Verder zijn ze ook maximaal bestand tegen slijtage.

Geëmailleerde tegels

Geëmailleerde tegels werden voorzien van een glazuurachtig laagje aan de bovenkant. Dit betekend dat ze niet door en door gekleurd zijn en dat de kans bestaat dat er na verloop van tijd een kleurverschil kan ontstaan. De robuustheid van de tegel kan ook verschillen.

Hoe zit het die 1-5 hardheid?

De wandbetegeling in de badkamer is per definitie minder sterk, de vloertegels in bovenruimtes zijn al wat harder. De woonkamers of keukens ten slotte krijgen het meest te verduren. Volkeramische tegels zitten altijd op dat hardste niveau (5). Bij de geëmailleerde versies kan je ook kiezen uit een hardheid tussen 5 en 1, afhankelijk van de dikte van de bovenlaag.