Tegels en hout? een nieuwe woontrend!
11 juni 2016

Doordachte tegelkeuze is een noodzaak. Met meer dan 40 jaar ervaring kan De Tichelaar u hiermee optimaal bijstaan

Nieuwe tegels moeten een tijdje meegaan, aldus passen ze maar beter perfect in uw habitat. Kleur en de textuur alsook ook het formaat van de tegels heeft een doorslaggevend effect op het finale resultaat. Grote of kleine tegels? Wij overlopen even!

Formaat van tegels en de perceptie van uw interieur?

Wie kiest voor nieuwe tegels heeft vooral aandacht voor de soort. Natuursteen of keramiek, de mogelijkheden zijn legio. Maar vóór u een keuze maakt, loont het om even stil te staan bij het formaat van uw tegels!

  • Het effect op het algemene ruimtegevoel.
  • Invloed op het onderhoudsgemak.
  • ALLE elementen in uw leefruimte moeten tot hun recht komen.

Kleine tegels: dit is het effect

Huidige trends leunen in de richting van de grote formaten! Toch hebben kleine formaten nog steeds hun plaats. In keukens en badkamers creëren ze een aangenaam ‘wellness-effect’. bv mozaïektegels. Kleine tegels komen het best tot hun recht in ruimtes die niet te druk ingericht zijn. Op die manier wordt de harmonie in de ruimte niet verstoord.

Grote tegels, meer ruimtegevoel

Grote tegels zijn oppermachtig als u op zoek bent naar meer ruimtegevoel. Grote formaten vergroten de optische perceptie van een ruimte en geven een rustgevend gevoel. Klein misverstand: Grote tegels betekent per definitie niet minder voegen. Naar onderhoud toe heeft dit ook zijn voordelen, daar het de voeg de grote vuilmagneet blijft. Speciale voegkleuren in gedachten? Opgelet! dit heeft een invloed op de totaalprijs.