Wat je moet weten over badkamertegels

Limburg kiest massaal voor XXL-Tegels
15 juni 2016
Droogijsstralen – Reinigen ZONDER water, zeep of borstels
21 juni 2016

Waar moet je op letten bij het kiezen van badkamertegel? In principe doen alle wandtegels het prima in de badkamer. Voor de veiligheid mag de vloertegel wel niet te glad zijn. De perfecte vloertegel blijft sterk afhankelijk van het gebruik. Speciale badkamertegels?

Design en stijl bepaalt de keuze. mogelijkheden zijn legio. Douchegel, in combinatie met water resulteert in een glad oppervlak. Antislip tegels hebben altijd een structuur. De fabrikant test de tegel en geeft deze een R-waarde mee, waarbij de R staat voor rutschremmend of simpelweg antislip. Is de antislipwaarde te hoog, dan wordt schoonmaken en onderhouden van de tegel lastiger. Minimaal heb je een R10 nodig en als de tegel in de douche komt een R11.

Badkamer tegels trend

Momenteel blijven grote tegel formaten in een betonlook of houtstructuur de trend. Vintage of retro doet het ook prima. Een gezellige, warme en knusse badkamer met kleinere formaten tegels in vrolijke en landelijke kleuren.

Mijn badkamertegels onderhouden?

Voor mooie en nette tegels behandel je best met een a-klasse algemene sanitairreiniger. Voor het dagelijkse onderhoud blijft dit de het meest optimale product voor het verwijderen van kalkaanslag en vuil.

Schimmels?

Vochtige ruimtes zijn een schimmelhaard. Schimmels en gezondheid gaan niet goed samen en aldus dienen ze voorkomen te worden. Schimmelwerende producten doen wat ze moeten doen maar soms bevatten ze stoffen die slecht zijn voor de gezondheid. Ventileren blijft de veiligste en beste remedie.