[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Droogijsstralen is een vrije nieuwe techniek dat zijn oorsprong vind in de vliegtuigindustrie en vergelijkbaar is met zandstralen. Er wordt geen gebruik gemaakt van zand, maar van vaste CO2-korrels (ook gekend als droogijs pellets).

De Tichelaar heeft recentelijk deze machine aangeschaft en gebruikt deze voor uiteenlopende toepassingen in de bouw. Vraag gerust naar de mogelijkheden en u zult versteld staan van de resultaten!

Hoe werkt droogijsstralen?

De techniek werkt op basis van perslucht en koolzuurgas. Een straalpistool projecteert de droogijskorrels (= de pellets) bij een temperatuur van -78.5 °C met hoge snelheid tegen het te reinigen oppervlak. Deze korrels komen in botsing met het geveloppervlak en sublimeren (worden omgezet in gastoestand) meteen. Ze gaan dus direct over naar gasvormige toestand.

Voordelen van droogijsstraling.

  • Het vuil komt makkelijk los van de ondergrond. Door de plotse afkoeling krimpt deze. Dit is een zeer efficiënte techniek.
  • De vaste droogijskorrels verdampen na het raken van het oppervlakte, waardoor er geen afval meer is.
  • Het is een heel milieuvriendelijke reiniging.
  • Geen beschadiging van de te reinigen oppervlaktes. Bij gevoelige oppervlaktes wordt best gekozen voor een kleine korrel.
  • Tijdbesparing: er is minder tijd nodig dan bij andere technieken om alle voorbereidende werken in gereedheid te brengen.
  • Ontsmettend effect: Dankzij het bacteriedodend effect van CO2 neemt de bacteriegroei sterk af.

[/vc_column_text][vc_message]Meer informatie, neem een kijkje op www.droogstralen.be[/vc_message][/vc_column][/vc_row]