Kalkaanslag op keramische tegels

Opkomende Europese interieur trend
19 juli 2018

Kalkaanslag verwijdern op keramische tegels begint met het normaal “traditioneel” schoonmaken. Dit verwijdert het vuil en geeft je effectief toegang tot de kalkaanslag. Zet je ramen open omdat de geur van azijn en andere reinigingsmiddelen behoorlijk sterk kunnen zijn.

Breng vervolgens azijn of citroenzuur aan en laat dit ongeveer een dik uur intrekken, afhankelijk van de ernst van de kalkaanslag mag dit ook wat langer. Herhaal om de 15-30 minuten zodat de oppervlakte niet uitdroogt.

Tip: Als de kalkaanslag zich op de wand van het bad bevindt, kan je vellen keukenrol dippen in azijn en deze makkelijk “plakken” op de verticale kalkaanslag.

Nadat de azijn voldoende tijd heeft gehad om de kalk te laten weken en los te maken, is het tijd om te gaan boenen. Maak gebruik van handschoenen om uw handen te beschermen. Gebruik een zachte doek of een zachte schrobborstel. Boek met een matige druk, anders kan je krassen maken!

Wanneer alle kalk is verwijderd, reinigt u nogmaals met een traditionele cleaner om alle azijnresten te verwijderen. Succes alvast!